Bevezető

A Trínium Alfa Kft. megalakulása óta számos projektben vett részt a hazai hulladékgazdálkodási szegmensben, illetve végzett munkát alvállalkozóként az ország számos területén hulladékgazdálkodásra irányuló projektek keretében. Ezen munkák során a Társaság jelentős tapasztalatra tett szert a technológiai megoldások gyakorlatban történő hatékony alkalmazása tekintetében. Később lehetőség nyílt hulladékgazdálkodási közszolgáltatókkal együtt dolgozni, ahol egy olyan szoftvermegoldást fejlesztett ki SAP alapokra a hulladékgazdálkodási közszolgáltatók részére, amely segítségével tevékenységük teljes spektrumát (ügyfélkezelés, tömeges számlázás, járatszervezés stb) kompletten egy rendszerben tudták megoldani. Később jelentős szerepet vállalt egy újonnan épült hulladékkezelő integrált vállalatirányítási rendszerének kifejlesztésében. Az eddigi tapasztalatok és a piacra történő rálátás alapján került kitűzésre a cél, mely szerint a hulladékgazdálkodási szektorban erős szoftvertámogatással megvalósuló komplex megoldásokkal kívánja hosszú távon a sikereit elérni.

Lépjen velünk kapcsolatba
LF RFID
HF RFID
UHF RFID
NFC

Rendszerspecifikáció

Bálázás

 • Súlymérés

  A bálázgépek után telepített súlymérési megoldások, melynek segítségével meghatározható az elkészült bálák tömege (+/- 20 kg pontossággal). Ez biztosítja a tényleges hulladékmennyiség alapján történő elszámolás alapját.

 • RFID azonosítás

  RFID chip (Tag) azonosítási technológiával „egyedileg azonosíthatóvá” tettük a hulladék bálákat (hozzárendelhető a gyártómű adatai, a bála súlya, minősége, alapanyaga, méretei, a készítés időpontja);

 • Ipari terminál

  Ipari terminál, amely segítségével a bálára szerelt azonosító chipek és a keletkezés során rögzített adatok összerendelhetőek, valamint képes vizuális azonosításra alkalmas matricák előállítására is.

 • Applikáció

  Mobil okostelefonon működő applikáció, amely segítségével a bálák egyedi azonosíthatósága megoldható

 • RF Kapu

  Rádiófrekvenciás kapu, amelyen áthaladva a szállítójármű annak belsejében található összes bálát beazonosítja

 • Adatbázis

  Komplex integrált informatikai szoftver, amely alkalmas az adatok automatikus kezelésére, elősegítve ezzel a készletkezelést és a fuvarszervezést.

Képgaléria

5+

Ipari megoldás

5+

év garancia

3000+

sor programkód

5+

alkalmazás

Megoldások

Technológiai folyamat

Az RFID azonosításhoz minden bálára rögzítünk egy azonosítót. Az olvasását hagyományos mobiltelefonnal és kiegészítő RF olvasó antennával végezhetjük. Az antenna generál egy jelet, amely az azonosítóban található chipeket hozza működésbe. A passzív chipek az olvasó közelében a jelből elegendő energiát nyernek ahhoz, hogy kommunikálni tudjanak az olvasóval. Ez a legfontosabb tulajdonsága a chipeknek, hiszen az olvasót az antenna látja el energiával, a chipekhez viszont semmiféle energiaforrás, elem nem szükséges, akár évtizedekig korlátlanul működnek. A technológia a HF és UHF szabványt használja, amely rövidtávon és középtávon képes működni. Az olvasó érzékeli a működésbe lépett chip jelét és abból egy egyedi azonosító számot olvas ki. Az olvasót egy mikrokontroller vezérli, amely a jelet digitális formában továbbítja a számítógépnek. Ez a számítógép intraneten vagy interneten keresztül kommunikálva áttölti az adatokat a központi rendszerbe. A központi rendszerbe megérkezve az adatok egy szerveren kerülnek eltárolva, amelyen vagy egyedi adatbázisban, vagy egyedileg integrált informatikai rendszer működik. A felhasználók a telephelyen, vagy internetkapcsolat birtokában bárhol a világon kezelhetik a tárolt adatokat. A felhasználói felület alapvetően olyan megoldás, hogy azt bármilyen eszközről használhatjuk, amely rendelkezik hálózati eléréssel és képes böngésző futtatására. A program a szerveren fut, a kliens gép a böngészőből éri el a kezelő felületet.

Lépjen velünk kapcsolatba

+36-30-488-5607

info@triniumalfa.hu

6400 Kiskunhalas, Majsai út 10.