K+F pályázat

 Rádiófrekvenciás, HF és UHF alapú, hulladék bálák követésére alkalmas azonosító rendszer és technológia fejlesztése

Pályázó neve  Trínium Alfa Fejlesztő, Kivitelező és Szolgáltató Korlátolt Felelősségű Társaság

Szerződés száma GINOP-2.1.7-15-2016-02013

Támogatás összege (Ft) 107 114 700

Összköltség (Ft) 175 804 500

A projekt tartalma:

A fejlesztett technológia újdonság tartalma és lényege, hogy bálákat egyedi azonosítóval tudjunk ellátni (jelen projektben kifejezetten hulladékból készült bálákat), amely azonosítók állandóak maradnak. A bálakötöző dróthoz kerül hozzárögzítésre a speciális műanyag tokozású RFID HF és UHF chip, amelyek azonos információkat tartalmaznak, de különböző olvasási rendszerek is fel tudják dolgozni ezen adatokat, ez azért fontos, hogy kézi olvasóval (HF) is könnyen nyomon követhetőek a bálák, valamint tömegesen egy raktárbázis elhagyásakor (UHF kapu) is kivezethetőek a nyilvántartásból, ez jelentősen megkönnyíti és leegyszerűsíti a nyilvántartásukat. 

Általunk fejlesztett tokozás (amely ellenáll a fizikai hatásoknak) és speciálisan erre a célra (beépített megnagyobbított antennával ellátott) fejlesztett passzív RFID chipek egyedi azonosítóval vannak ellátva és ez alapján a számítógépes rendszerbe rögzítésre kerülnek a bálák adatai bármilyen körülmények esetén is. Hosszú távon az időjárási körülmények változása ellenére kültéren is megmaradnak az azonosító adatok így. Ezt az azonosítót minden olyan rendszeresített és szabványos eszköz olvasni tudja, amely a hulladékgazdálkodásban használatos és a hulladék bálák mozgatásához kapcsolódik (HF ipari terminál, UHF olvasó kapu, kézi HF olvasó). A bálák nagy mennyiségű olvasására az ipari kapu alkalmas, ez is a projekt része, az UHF kapu lesz felelős azért, hogy a ki/belépő teherautókon lévő összes bála beazonosítható legyen egyszerre akár. Mind a két oldalról és felülről is olvasni tudja majd a ki/belépő teherautókon lévő chipek adatbázisát. Az olvasó eszközök az olvasott adatokat - az eszközöket egy rendszerbe való integrálását megvalósító informatikai hálózat és szerver útján - közvetlenül a központi adatbázisba továbbítják, külön humán adatbevitel nélkül, ez pénzt és időt is megtakarít a felhasználóknak. 

A projekt eredményeként létrejött egy komplett prototípus, a kifejlesztett azonosító technológia, a kezelő szoftver, valamint az a tudás, amely alapján a prototípusnak megfelelő termék a továbbiakban előállítható (piacról beszerezhető eszközök és a jelen projekt keretében fejlesztett technológiák alapján).

A PROJEKT TÉNYLEGES BEFEJEZÉSI DÁTUMA: 2019.11.30.

Kattintson ide a technológia saját aloldalához!

© 2019 Trínium Alfa Kft.

Please publish modules in offcanvas position.